Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین نیوز

دو سال از قانون ممنوعیت واردات خودرو می‌گذرد و واردات به دلیل کمبود و مشکلات ارزی متوقف شده است این در شرایطی است که از آن سو می‌بینیم هر روز بر قیمت خودروهای بی‌کیفیت داخلی افزوده می‌شود. در همین راستا نمایندگان مجلس یازدهم برای جبران این خسارت به بازار خودرو و تعادل در عرضه  طرحی ارائه کردند که بر اساس آن اگر قطعات خودرو به کشورهای دیگر صادر شود می‌توان در ازای آن خودرو وارد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این طرح تاکنون موافقان و البته منتقدانی زیادی داشته است. سنجری در گفت‌وگو با تین نیوز ضمن اشاره به برداشت‌های نادرست این طرح به مزایا و امتیازی که به وارد کنندگان می‌دهد اشاره می‌کند.

در ماده ۱۸ این طرح آمده است:«هر فرد حقیقی یا حقوقی می‌تواند به شرط صادرات خودرو، قطعات خودرو، نسبت به واردات خودرو تمام برقی و هیبریدی یا واردات خودروی بنزینی یا گازسوز با برچسب انرژی ث (C) و بالاتر و شاخص ایمنی سه ستاره و بالاتر براساس گواهی‌های استاندارد معتبر، معادل ارزش مالی صادرات خود اقدام کند.»

*منتقدان طرح مجلس برای واردات خودرو چه می‌گویند؟

فربد زاوه، کارشناس خودرو از منتقدان این طرح پیش از این گفته بود:‌ «چون صنعت قطعه سازی ما بر مبنای رانت خواری است بنابراین با طرح صادرات قطعات خودرو یا خودرو هیچ اتفاقی رخ نمی‌دهد، نهایتا تنها اتفاقی که رخ می‌دهد این است که قطعات را از خودرو‌ها جدا می‌کنند به کشور‌هایی مانند عراق صادر می‌کنند و بعد با کولبری دوباره به داخل کشور برمی‌گردد و در این میان یک پولشویی اتفاق می‌افتد که بر مبنای آن واردات خودرو انجام شود.»

کدام کشور‌ها طرفدار خودرو‌های ایرانی هستند و آیا کشوری میزبان واردات قطعه از ایران است؟ ساسان قربانی، کارشناس صنعت خودرو و قطعه‌سازی در این رابطه گفته است: «بعضی از ایده‌ها در شرایط مستقل و به خودی خود، ایده خوب و زیبایی هستند، اما در دنیای واقعی به ندرت ممکن است میسر باشند. زمانی ما می‌توانیم قطعه‌ای را به دیگر کشورها صادر کنیم که قطعه تولیدی ما در خودروهای دنیا قابل استفاده باشد و توسط کشورهای دیگر نیز تولید شود. همچنین وقتی صحبت از صنعت خودروی روز دنیا می‌کنیم، باید بسترهای مناسب برای فعالیت‌های تولیدی متناسب با تکنولوژی روز دنیا را نیز در نظر داشته باشیم»

با توجه به در طرح جدید مجلس مبنی بر واردات خودروهای خارجی به ازای صادرات قطعه به دیگر کشورها، تجار و واردکنندگان چه اندازه برای ورود به این عرصه ترغیب می‌شوند؟ حسن کریمی سنجری، ‌کارشناس صنعت خودرو دراین باره به «تین‌نیوز» می‌گوید: باید توجه داشت که همچنان واردات خودرو با شرایط کنونی کشور که هم تحریم است و نیز از نظر منابع ارزی در مضیغه قرار دارد ممنوع است. در همین راستا نمایندگان مجلس طرحی را ارائه کردند که بتوان با درنظر داشتن محدودیت‌ها بازهم برای تعادل بخشی به بازار عرضه خودرو، با شروطی برخی خودروها را از خارج وارد کرد.

*طرح در جهت تعادل بخشی به بازار است نه تقویت قطعه سازی

او اضافه می‌کند: یکی از این شروط استفاده از ارز ناشی از صادرات قطعه برای واردات خودرو است. باتوجه به این طرح برای کمک به عرضه خودرو در بازار گفته می‌شود که از ارز ناشی از صادرات قطعه، خودرو و نیز فروش نفت خام و همچنین ارز با منشاء خارجی می‌توانند خودرو وارد کنند. این طرح در جهت تقویت خودروسازی و قطعه سازی نیست بلکه در جهت تعادل بخشی به بازار خودرو است. گفتنی است که در طرح مذکور چند هدف دیگر نیز دنبال می‌شود یکی توسعه صادرات، دیگری کمک به فروش نفت خام در شرایط تحریم و وارد کردن ارزهای خارج از کشور به داخل که هیچ تعهدی برای وارد کردن آنها وجود ندارد.

وی می‌افزاید: بنابراین خودروسازان و قطعه سازان که قرار نیست خودرو وارد کنند بلکه دولت از این طریق به تقویت عرضه خودرو در بازار کمک می‌کند تا شاید بازار متعادل شود. وارد کنندگان خودور اگر می‌خواهند وارداتی داشته باشند می‌توانند از ارز ناشی از صادرات خودرو، فروش قطعه و فروش نفت خام و همچنین ارز ناشی منشا خارجی استفاده کنند.

این کارشناس خودرو تصریح می‌کند: اگر خودروسازان و قطعه سازان قادر باشند محصولات خود را صادر کنند این قانون به آنها می‌گوید که اگر محصولی را توانستید صادر کنید شما می توانید به جای ارز ناشی از این صادرات خودرو وارد کنید. بنابراین طرح مجلس یک مزیت را برای شرکت‌های خودروساز و قطعه ساز ایجاد کرده است که بتوانند از این طریق خودرو وارد کنند. همچنین در این طرح به واردکنندگان گفته می‌شود که از این به بعد می‌توانند خودرو وارد کنند اما به شرطی که در ازای آن خودرو یا قطعه صادر کنند. درواقع این مزیت ربطی به خودروسازان و قطعه سازان ندارد بلکه بیشتر به واردکنندگان امتیاز می‌دهند که تاکنون واردات ممنوع بوده است. اینکه آنها قادر نیستند خود را با استانداردهای جهانی نزدیک کنند تا صادراتی رخ دهد بحث دیگری است. بناراین شاید این طرح مجلسی‌ها بتواند تا حدودی این انگیزه را در تولیدکنندگان داخلی برای صادرات محصولات خود ایجاد کند.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: واردات خودرو بازار خودرو صادرات خودرو تحریم صادرات قطعه خودرو وارد کنند واردات خودرو ارز ناشی صادرات خود قطعه سازی طرح مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۵۴۷۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶.۲ میلیارد دلار ارز برای واردات تامین شد

امتداد - از اول فروردین ماه تا هیجدهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، شش میلیارد و ۲۵۱ میلیون دلار ارز برای واردات تامین شده است.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، اصغر بالسینی؛ سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران با اشاره به آمار تامین ارز برای صادرات در مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: برای کالا‌های اساسی یک میلیارد و ۴۶۰ میلیون دلار، برای کالا‌های تجاری و بازرگانی مبلغ ۳ میلیارد و ۵۷۷ میلیون دلار و برای خدمات ۱۵۰ میلیون و برای واردات در مقابل صادرات یک میلیارد و ۶۴ میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.

 بالسینی بیان داشت: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی یک میلیارد و ۲۶۹ میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۱۹۱ میلیون دلار و در مجموع یک میلیارد و ۴۶۰ میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.

سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران افزود: تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو» معادل ۶۳۴ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل ۳۶۴ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۲۶۱ میلیون دلار، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل ۲۲۶ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۲۳۳ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه‌های صنایع همچنین به ترتیب ۳۱۳، ۴۳، ۲۴۵، ۱۴۱ و ۷ میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز هیجدهم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده اند.

علاوه بر این گروه ها، یک میلیارد و ۸۵۹ میلیون دلار ارز نیمایی و ۳۱۵ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

وی گفت: تاکنون بیست و چهار حراج شمش طلا در این مرکز انجام شده و در مجموع نیز بیش از ۳.۵ تن طلا به فروش رسیده است. در آخرین حراج از مجموع ۴۱۰ کیلوگرم طلای عرضه شده ۳۱۹ کیلو گرم با میانگین قیمت ۴ میلیارد و ۴۴۳ میلیون تومان به فروش رسید.

گفتنی است، در روز ۱۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در تالار اسکناس ارز مرکز مبادله ایران، دلار با نرخ ۴۴ هزار و ۷۸۳ تومان، یورو با نرخ ۴۸ هزار و ۲۲۵ تومان و درهم با نرخ ۱۲ هزار و ۱۹۴ تومان مورد مبادله قرار گرفت. به همین ترتیب تالار حواله ارز، شاهد مبادله دلار با نرخ ۴۱ هزار و ۸۱۴ تومان، یورور با نرخ ۴۵ هزار و ۲۷ تومان و درهم با نرخ ۱۱ هزار و ۳۸۵ تومان بود.

 

 

This is a modal window.

The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.   دانلود فیلم اصلی

کد ویدیو

 

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • برای آزادی سه گروگان، می‌خواهم وارد مجلس شوم /به هیچ وجه از مجلس خودرو نخواهم گرفت
  • ۶.۲ میلیارد دلار ارز برای واردات تامین شد
  • هروی: برگزاری مراسم تجلیل باعث ایجاد انگیزه در ورزشکاران شد
  • حجم صادرات و واردات افزایش داشته است
  • پل سه‌راه امجدیه زنجان از نو ساخته می‌شود
  • قانون حمایت از مستأجران جور شد
  • واردات خودرو باید شتاب پیدا کند!
  • راهکاری برای تشویق و انگیزه سرمایه‌گذاران تدوین شود
  • شناسایی۱۶هزار میلیارد تومان ملک برای مولد‌سازی در هرمزگان
  • رفع تعهد ارزی مانع صادرات صنایع کنسرو